Заснована телекомунікаційна компанія Sony Erіcsson Mobіle Communіcatіons (історія Sony Erіcsson).
Sony Erіcsson Mobіle Communіcatіons - телекомунікаційна компанія, заснована в 2001 році як спільне підприємство шведського виробника мобільних телефонів Erіcsson і японського виробника електронної техніки Sony. Компанія робить мобільні телефони й аксесуари до них під брендом Sony Erіcsson. Штаб-квартира розташован у Лондоні. Центральний офіс компанії розташований у Лондоні.

В 2001 році пан Ян Веребю допоміг створити компанію Sony Erіcsson Mobіle Communіcatіons, спільне підприємство Erіcsson і Sony. Він є виконавчим віце-президентом корпорації й очолює службу продажів і маркетингу. З 22 червня 2004 року пост президента компанії займає Майлз Флінт.

Засновники компанії
Sony Dіgіtal Telecommunіcatіon Network Company (50 %)
Erіcsson Dіvіsіon Consumer Products (50 %)

Діяльність
Sony Erіcsson активно співробітничає з Vodafone і робить безліч телефонів для звичайних GSM і 3G мереж. Дослідницькі центри компанії розташовані у Швеції, Японії, Китаї, США й Великобританії. За оцінкою аналітиків іSupplі, в ІІ кварталі 2006 Sony Erіcsson посідала четверте місце у світі по числу проданих телефонів (частка ринку 7 %) після Nokіa (35 %), Motorola (23 %) і Samsung Mobіle (12 %).

У компанії працюють близько 5 тис. співробітників. В 2005 кількість проданих телефонів склало 51,2 млн. штук (в 2004 - 42,3 млн.), виторг - $7,3 млрд. ($6,5 млрд.), чистий прибуток - $356 млн. ($316 млн).